Annons

Omringades och slogs ned utanför krogen

När mannen kom ut från Harrys blev han omringad och misshandlad. Två män döms nu för misshandel. En av männen har även misshandlat ytterligare en man. Han uppger dock att han inte varit på platsen vid något av tillfällena.
Hässleholm • Publicerad 13 november 2019
Ett gäng omringade mannen utanför Harrys och slog ned honom. En av de misshandelsdömda hävdar att han inte var där.
Ett gäng omringade mannen utanför Harrys och slog ned honom. En av de misshandelsdömda hävdar att han inte var där.Foto: Andreas Örwall Lovén

När mannen lämnade krogen Harrys i november för ett år sedan stod ett gäng och väntade på honom. En man, knappt 18 år vid tillfället, slog ner honom med ett knytnävsslag och när han hamnade på marken bildades en halvcirkel av personer som fortsatte att slå och sparka.

Hans syster försökte att avvärja misshandeln men blev kallad ”äcklig hora” och att hon skulle dödas och våldtas”.

Annons

Systern kände till två av personer som slog brodern och kunde peka ut dessa. De båda männen, 18 och 19 år gamla, döms nu för misshandel.

Den 18-årige mannen döms även för en misshandel som inträffade i slutet av september, för mer än två år sedan. Han ska då förföljt en man från Circle K och slagit ner honom med ett föremål, som tros vara en hushållspappershållare i metall. Den misshandlade mannen hade skjutsat en tjej hem.

19-åringen döms i sin tur även för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd efter en krogkväll på Björksäter i januari, 2018.

Tingsrätten dömer 18-åringen till 35 timmars samhällsstjänst för de båda misshandlarna, samt ringa narkotikabrott och ringa vapenbrott. Han ska betala 10 000 i skadestånd till offret som slogs ner efter att ha blivit förföljd från Circle K. Det andra offret, från Harrys, får 5 000 kronor i skadestånd.

19-åringen döms till villkorlig dom. Han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till vardera den nedslagna mannen, hans syster samt en ordningsvakt.

18-åringen förnekar att han varit på plats vid båda misshandelstillfällena.

Andreas LovénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons