Annons
Sölvesborg

Opinion live sänder direkt från Sölvesborg

SVT:s debattprogram ”Opinion live” kommer på torsdagskvällen att behandla Sölvesborgs nya politiska styre.
Sölvesborg • Publicerad 9 januari 2019 • Uppdaterad 10 januari 2019

Programmet sänds klockan 22 i SVT1 och så dags ska Furulundsskolans matsal vara omgjord till en lokal TV-studio,

SVT:s debattprogram ”Opinon live” med Belinda Olsson som programledare tar på torsdagskvällen upp det nya politiska styret i Sölvesborg
SVT:s debattprogram ”Opinon live” med Belinda Olsson som programledare tar på torsdagskvällen upp det nya politiska styret i SölvesborgFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Programledaren Belinda Olsson säger till SR Blekinge att programmets fokus kommer att ligga på det nya samstyret.

Annons

Hon uppger vidare att deras redaktion har följt utvecklingen i Sölvesborg efter valet med stort intresse.

Samt att programmets mål är att diskutera det som sker på riksplanet fast i ett lite mindre perspektiv.

– Här har vi en kommun som går igenom något historiskt och vi som debattprogram ser att det finns stora konfliktytor i kommunen, säger Belinda Olsson till SR Blekinge.

Exakt vilka av Sölvesborgs politiker som ska medverka i debattprogrammet var på onsdagen oklart. Men kommunalrådet Louise Erixon (SD), Emilie Pilthammar (M), oppositionsledare Johanna Beijer (S) samt Lars Lamberg (L) anses vara klara för medverkan.

Förutom åhörare och publik lär även Jan Karlsson på Valjeviken, Ronnie Johansson från Folkets hus samt Aftonbladsjournalisten och samhällsdebattören Patrik Lundberg, född och uppvuxen i Sölvesborg, vara inbjudna.

Lars OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons