Annons

Örebro missar kvartsfinal: "Gjorde vårt"

Örebro besegrade Leksand med 4–0 hemma i Behrn arena – samtidigt står det klart att närkelaget missar den sista kvartsfinalplatsen i SHL.
Ishockey • Publicerad 10 mars 2020
Örebro fick jubla hemma mot Leksand – men missar kvartsfinal i SHL. Arkivbild.
Örebro fick jubla hemma mot Leksand – men missar kvartsfinal i SHL. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

När en SHL-omgång återstår kan inte Örebro ta sig förbi Djurgården som besegrade Rögle på Hovet på tisdagskvällen. För höstens succélag, som jagat den sista kvartsfinalplatsen, väntar i stället åttondelsfinal, så kallat "play in", som drar i gång på lördag och Örebro har då hemmafördel och ställs mot Malmö eller Växjö.

Efter Örebros match är Niklas Eriksson ovetande om att Djurgården besegrade Rögle på Hovet. När TT berättar det för honom säger han:

Annons

– Det var väl väntat, det måste jag säga, det brukar alltid bli så när det ena laget har mer att spela för. Det är ju inte alls ovanligt i hockey att det laget som är mest motiverat vinner.  

"För dåliga"

TT: Hur ser du på att det i stället blir en åttondelsfinal här i Behrn arena på lördag?

– Det har vi ju ändå varit inställda på ett längre tag, att det skulle mycket till om vi skulle ta oss upp på sjätte plats. Vi var ju för dåliga under en period i februari då vi hade behövt plocka fler poäng för att vara med där uppe, säger Niklas Eriksson och tillägger:

– Fokus på slutet har ju varit att hitta ett jämnare spel och kunna ha en prestation som kan ta oss någonstans i ett slutspel. Men jag tycker ändå att det finns bra tecken i laget och att vi går in med en bra känsla, vi har ändå hållit nollan i några matcher på slutet och varit stabila bakåt vilket är en grundförutsättning för att kunna nå någonstans.

Knappt tolv minuter in i matchen mot Leksand snodde Örebros poängkung Mathias Bromé åt sig pucken från egen blå och kunde till sist helt fri inleda målskyttet när han lurade gästernas målvakt Janne Juvonen.   

Och efter drygt halva matchen ökade finländska nyförvärvet Robin Salo på hemmaledningen när han tryckte in sitt första mål i Örebrotröjan från backposition.

"Vinner på tyngd"

I den tredje perioden klev Ryan Stoa fram och gjorde två snabba mål för hemmalaget.

Ganska omgående satte han 3–0 distinkt i krysset via gästernas otursamme lagkapten Martin Karlsson.

Och knappt fem minuter senare gjorde Ryan Stoa sitt andra mål och sin fjärde poäng för kvällen när han skyfflade in 4–0 efter en tilltrasslad situation framför målvakten Janne Juvonen.

– Fram till ungefär halva matchen är det en jämn hockeymatch, men vi vinner lite på tyngden och att vi kanske har mer att spela för, säger Niklas Eriksson.

Hårt skadedrabbade och reservbetonade Leksand som sedan tidigare är klart för negativt kval, har det fortsatt tungt och är nu uppe i fem raka förluster.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons