Annons

OS-hjälten klar för nykomlingen

Fotboll • Publicerad 1 januari 2020
Lisa Dahlkvist ska inte spela mer i Eskilstuna. Arkivbild.
Lisa Dahlkvist ska inte spela mer i Eskilstuna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Lisa Dahlkvist byter lag i damallsvenskan i fotboll. Den 32-åriga mittfältaren lämnar Eskilstuna United för spel hos nykomlingen, den tidigare storklubben, Umeå som hon även representerade åren 2006–2009.

"Det är mycket hjärta och själ i mitt val att återvända till Umeå och UIK. När jag och familjen fick möjlighet att köpa ett hus strax utanför Umeå så var valet enkelt. Tillbaka till mina rötter kring fotbollen och här finns hälften av våra närmaste släktingar", säger Lisa Dahlkvist till klubbens webbplats.

Annons

Mittfältaren drog av hälsenan på en träning i höstas, två dagar efter säsongens sista match, och rehabtränar fortfarande. Målet är att hon ska vara tillbaka på fotbollsplanen under "senvåren", skriver Umeå.

Dahlkvist var tidigare en nyckelspelare i landslaget, gjorde flera straffmål när Sverige tog OS-silver 2016, men har inte spelat i landslaget på över två år – sedan Peter Gerhardsson blev förbundskapten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons