Annons

Klæbo utklassade alla – Svensson finalsexa

Oskar Svensson tog sig som ende svensk vidare till sprintfinal i Ruka, Finland, och hade redan vid det laget säkrat sin bästa start på världscupen i karriären.
I finalen blev det dock en sjätte och sista plats – långt bakom en överlägsen totalvinnare i form av Johannes Høsflot Klæbo.
Skidor • Publicerad 29 november 2019
Johannes Høsflot Klæbo vann sprintfinalen i Ruka.
Johannes Høsflot Klæbo vann sprintfinalen i Ruka.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Klæbo svarade för en ren och skär utklassning av sina motståndare och var drygt fyra sekunder före sin norska landsman Pål Golberg. Fransmannen Richard Jouve slutade trea och som sjätte och siste man över mållinjen var Oskar Svensson.

Svensson, som fortsatt får vänta på sin första individuella pallplats i världscupen, var nöjd efteråt. Speciellt med tanke på att uppladdningen inte har varit helt optimal.

Annons

24-åringen skadade nämligen knät i förra helgens skidpremiär i Gällivare, och kunde först börja träna skidor igen i onsdags.

– Det har varit en speciell uppladdning men jag är ändå väldigt nöjd med känslan. Det är i finalen jag inte orkar, men det är i närheten av att det ska bli något riktigt, riktigt bra, säger Svensson.

Det såg länge lovande ut även för övriga svenskar i Ruka där Calle Halfvarsson, Johan Häggström och Teodor Peterson alla nådde semifinal – men utan att ta sig vidare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons