Annons

Över 2 300 jobb försvinner från Airbus

Ekonomi • Publicerad 19 februari 2020
Airbus Defence and Space minskar antalet anställda, bland annat efter tekniska problem med transportflygplanet A400M. Arkivbild
Airbus Defence and Space minskar antalet anställda, bland annat efter tekniska problem med transportflygplanet A400M. ArkivbildFoto: Airbus/AP/TT

Den europeiska flygplanstillverkaren Airbus planerar att minska antalet anställda med över 2 300 personer inom sin försvarsverksamhet. Orsaken är uppskjutna beställningar och minskad orderingång.

Airbus Defence and Space har haft återkommande tekniska problem med det militära transportflygplanet A400M vilket bland annat har lett till att det tyska flygvapnet vägrat att ta emot leveranser. Försäljningen beräknas också gå ner, delvis till följd av att Tyskland infört ett vapenembargo mot Saudiarabien som sågs som en möjlig kund.

Bolaget har omkring 34 000 anställda i bland annat Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Spanien.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons