Annons

Peter Stormare ska spela Herodes i Dalhalla

Teater • Publicerad 17 november 2019
Peter Stormare spelar kung Herodes i en uppsättning av "Jesus Christ superstar". Arkivbild.
Peter Stormare spelar kung Herodes i en uppsättning av "Jesus Christ superstar". Arkivbild.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Peter Stormare återkommer till den svenska teaterscenen för första gången sedan tidigt 1990-tal. Då spelade han Jean i Ingmar Bergmans uppsättning av "Fröken Julie" på Dramaten. Nu axlar han rollen som kung Herodes i en uppsättning av "Jesus Christ superstar" på Dalhalla i Rättvik. Rollen som Jesus görs av Linus Wahlgren och för regin ansvarar Georg Malvius.

"Det här är en drömroll som man inte kan tacka nej till. Att det dessutom är på en av världens mest spektakulära arenor gör inte saken sämre", säger Peter Stormare i ett pressmeddelande.

Uppsättningen spelas den 15 och 16 juli nästa år, men det första datumet är redan utsålt och därför satte man nyligen in en extraföreställning. Tim Rice och Andrew Lloyd Webbers musikal, som brukar kallas för en rockopera, hade urpremiär på Broadway 1971, och har sedan dess spelats världen över i olika versioner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons