Annons
Nyheter

Polis sköt skarpt in i damernas omklädningsrum

Brott • Publicerad 19 maj 2020
Kulan gick igenom både spegeln och väggen och fortsatte in i damernas omklädningsrum. Arkivbild.
Kulan gick igenom både spegeln och väggen och fortsatte in i damernas omklädningsrum. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

En polisman i Lund får löneavdrag efter att han av misstag sköt ett skott in i damernas omklädningsrum när han övade inför ett skjutprov, rapporterar Sydsvenskan.

Händelsen inträffade i maj i år då mannen befann sig i herrarnas omklädningsrum, på andra sidan väggen. Där tränade han framför spegeln på att dra vapnet ur hölstret och sedan avfyra. Innan mannen började öva hade han försäkrat sig om att pistolen var tömd på ammunition.

Annons

Olyckan inträffade efter att mannen laddat om pistolen och var på väg att lämna omklädningsrummet. Han bestämde sig då för att öva mer men hade glömt bort att vapnet var laddat. Ett skott gick av och kulan gick igenom både spegeln och väggen och fortsatte in i damernas omklädningsrum. Ingen skadades dock.

Polisregionen har beslutat att ge mannen ett mindre löneavdrag som disciplinåtgärd efter händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons