Annons

Polisen anmäler sig själv efter pojkes död

Brott • Publicerad 15 augusti 2019
Frivilliga organisationen Missing People deltog i sökandet efter den tolvårige pojken på Värmdö. Arkivbild.
Frivilliga organisationen Missing People deltog i sökandet efter den tolvårige pojken på Värmdö. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Polisen frångick sina rutiner när en tolvårig pojke, som senare hittades drunknad, försvann på Värmdö i början av augusti. Nu anmäler polisen sig själv efter sökinsatsen, rapporterar TV4.

– I det material vi har sett hittills så kan vi inte utesluta att fel har begåtts, därför skickar vi över det till enheten för särskilda utredningar som kommer gå igenom alla beslut som fattats, säger Michael Fetz, biträdande regionchef för polisen i Stockholm, till TV4.

Annons

Enligt TV4 anlitade inte polisen någon tolk vid kontakterna med pojkens familj vilket kan ha varit avgörande för att sökandet efter pojken kom i gång så sent.

– Har det skett ett missförstånd så är det allvarligt, säger familjens advokat Anwar Osman.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons