Annons

Poliser hittade skadad man av slump

Brott • Publicerad 27 februari 2020
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Linköping. Arkivbild.
Polisen utreder ett misstänkt mordförsök i Linköping. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 20.30-tiden på onsdagen påträffade polisen en skadad man utomhus i centrala delar av stadsdelen Ryd i Linköping.

– Det var av en tillfällighet egentligen som vi träffade på honom och började prata. Sedan visade det sig att han hade skador som tillfogats med ett vasst föremål, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Annons

Flera polispatruller beordrades till området och mannen, som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart, men verkar inte vara livshotande, enligt Thomas Agnevik.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och hållit förhör med den skadade mannen och en del andra personer. Motivet är ganska oklart, möjligtvis kan det vara ett rånmotiv.

Under dagen kommer polisen fortsätta att hålla förhör. En kriminalteknisk undersökning för att säkra bevis kommer också att göras – om man lyckas fastställa var händelsen inträffade, vilket är oklart.

– Det är mycket oklarheter i det här fallet, säger Thomas Agnevik.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons