Annons

Sänkt straff för styckmord i Kalix

Brott • Publicerad 7 juni 2019
En 49-årig ryss fick sitt straff sänkt från 16 till 13 år för att ha mördat och styckat en 39-årig man på ett asylboende. Arkivbild
En 49-årig ryss fick sitt straff sänkt från 16 till 13 år för att ha mördat och styckat en 39-årig man på ett asylboende. ArkivbildFoto: Izabelle Nordfjell/ T

En 49-årig rysk man som dömts till 16 års fängelse för att ha mördat och styckat en 39-årig man från Georgien på ett asylboende i Kalix får straffet sänkt med tre år av hovrätten, skriver lokala medier.

49-åringen hade överklagat tingsrättens dom och hävdade att han handlat i nödvärn. Hovrätten för övre Norrland anser visserligen att mannen befann sig i en nödvärnssituation, men att han använt våld långt utöver vad som har varit befogat och att han handlat med avsikt att döda. Hovrätten fastställer också tingsrättens beslut om utvisning.

Den 39-årige mannens kroppsdelar hittades i oktober i fjol längs med Kalixälven.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons