Annons

Skellefteå värvar efter ny skadesmäll

Skellefteå värvar sedan SHL-laget åkt på en ny långtidsskada.
Anton Holm, i fjol poängstark forward i allsvenska AIK, har skrivit på för resten av säsongen.
Ishockey • Publicerad 28 januari 2020
Anton Holm, i vit tröja, är klar för spel i Skellefteå. Arkivbild.
Anton Holm, i vit tröja, är klar för spel i Skellefteå. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Förra säsongen gjorde Holm 38 poäng (18 mål och 20 assist) i allsvenska AIK, nu kommer han närmast från spel i TPS Åbo där det blivit nio mål och tolv poäng på 31 matcher.

Holm, 29, gör debut i SHL.

Annons

"Det blir en spännande utmaning att se var man står, men jag ska försöka göra det bästa av situationen och bara gå ut och köra", säger han till Skellefteås webbplats.

Anton Holm återförenas i Skellefteå med Jesper Frödén som var hans kedjekamrat i AIK.

Värvningen kommer sedan Skellefteå drabbats av två tunga forwardsskador. Tidigare under tisdagen stod det klart att centern Jacob Olofsson, 19 år, tvingas operera axeln och är borta resten av säsongen. Olofsson fick axelskadan under träning sedan han kommit tillbaka från en annan axelskada som gjorde att han missade junior-VM.

Skadan kom bara en tid efter att Jonatan Berggren också skadat axeln och tvingas till operation.

Skellefteås general manager Erik Forssell säger till Norran att det kan bli aktuellt med ytterligare en forwardsvärvning innan transferdeadline den 15 februari.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons