1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Annons
Innehåll från TryggaKliniken Kristianstad

Shopping och vård på samma ställe

Det ska vara enkelt att besöka sin vårdcentral och nyöppnade TryggaKliniken i Kristianstad hittar du bakom C4 Shopping, Fundationsvägen 17. Det är enkelt att ta sig hit även om man bor utanför centrala Kristianstad. Här finns det gott om gratisparkering.
Larissa Gnatt lämnar prover till undersköterska Felicia Ottosson på TryggaKliniken.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

– Det är en självklarhet hos oss att du får vård samma dag du ringer. Vi värdesätter närhet, trygghet och enkelhet, då vi vet vad det betyder för en patient, säger Susanne Broddesson, distriktssjuksköterska på TryggaKliniken.

– Vi är en liten tapper skara med personal, men många av oss har jobbat tillsammans i många år sedan tidigare. Hos oss finner du läkare, distriktssköterska, undersköterskor, diabetes- och astmasköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut, berättar Susanne.

TryggaKliniken i Kristianstad driver sedan länge en framgångsrik klinik i Bromölla, det man lagt extra fokus på här i Kristianstad är hög tillgänglighet.

– Det vi tycker är viktigt är att du som patient alltid får prata med en av oss när du ringer. Du bokar tid och gör ditt besök samma dag. Kanske kan du även passa på att shoppa samtidigt som du gör ditt besök på TryggaKliniken? Säger Susanne.

Varför välja en annan vårdcentral?

Sedan många år är vårdvalet fritt så du får lista dig hos vilken vårdcentral som helst.

– Vi ser att behovet av oss finns. Sedan årsskiftet finns det ett nytt uppdrag från primärvården i Skåne att man som patient ska erbjudas ett läkarbesök inom tre dagar. Tidigare var det sju dagar. Vi har inga problem att lösa den situationen som annars kan finnas hos andra vårdcentraler, säger Susanne.

– Många vårdcentraler har ett högt tryck och vi vill vara en trygghet för de som söker läkarvård som kanske känner sig lite oroliga. Vi prioriterar att patienten får komma till oss, säger Susanne.

Specialistutbildning

– Som distriktssjuksköterska har jag specialistutbildning och jobbat inom vården sedan tidigt 90-tal på hjärtintensiven, hjärtkirurgen på CSK i Kristianstad. Jag har även jobbat inom kommunen och olika vårdcentraler, så jag har fått se alla delar inom primärvården, avslutar Susanne Broddesson, distriktssjuksköterska på TryggaKliniken.

TryggaKlinikens lokaler ligger precis intill det stora shoppingcentret C4 Shopping med egen gratisparkering och i lokalerna finns det också möjlighet att växa då ovanvåningen än så länge står tom. Från och med 1 april erbjuder även TryggaKliniken, specialistmottagning i form av urologimottagning.

Läs mer om TryggaKliniken här.