Annons

Sjunde raka för Björklöven

Björklöven har förstaplatsen i hockeyallsvenskan som i en liten ask.
Borta mot Västervik tog Umeålaget sjunde raka segern (2–0) – och leder nu serien med elva poäng.
Ishockey • Publicerad 10 januari 2020
Alex Hutchings visade vägen för Björklöven i 2–0-segern borta mot Västervik. Arkivbild.
Alex Hutchings visade vägen för Björklöven i 2–0-segern borta mot Västervik. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det närmast jagande laget bakom serieledaren är Modo, som dock har en match mindre spelad – men mycket ska ändå till för att Björklöven ska tappa sitt övertag.

Västervik hade visserligen en skrällkänning när det alltjämt stod 0–0 med tio minuter kvar på matchklockan, men även denna afton skulle samtliga poäng hamna i Björklövens ägo.

Annons

Alex Hutchings bröt dödläget när han satte 1–0 i powerplay efter att Zach Palmquist och Justin Crandall stått för förarbetet. Spiken i kistan satte sedan Tyler Vesel i öppen kasse.

2–0-segern gör att Björklöven befäster sin serieledning gentemot Modo, som möter Vita Hästen på lördagen, och rycker ifrån trean Bik Karlskoga som föll borta mot Södertälje med 3–4 efter en jämn tillställning i Scaniarinken.

Samtidigt fortsätter AIK att rada upp förluster. Borta mot Mora kom åttonde (!) raka nederlaget för Stockholmslaget som har hela tolv poäng upp till nästjumbon Kristianstad.

I kvällens fjärde hemmamatch, mellan två lag som slåss i mitten av tabellen, besegrade Karlskrona Tingsryd med 4–3.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons