Skellefteå krossade Örebro – vann med sju mål

Skellefteås backar firade julafton på nytt när laget krossade Örebro med 7–0. De fem första målen gjordes av Skellefteås försvarsspelare.
Allra mest firade Filip Berglund som stod för ett äkta hattrick.
Ishockey… • Publicerad 26 december 2019
Skellefteå vann med 7–0 mot Örebro i SHL.
Skellefteå vann med 7–0 mot Örebro i SHL.Foto: Erland Segerstedt/TT

Hans tre mål i den här matchen betydde att den unge backen mer än fördubblade sin målskörd för säsongen. Tidigare fanns två fullträffar i målkolumnen.

– Såklart var det skönt att hänga dit ett par direkt. Det gav en bra känsla och sedan var det bara att fortsätta, säger tremålsskytten som faktiskt gjort hattrick en gång förut.

– Men det var i J20 för fem-sex år sedan, fortsätter han.

Även för laget Skellefteå blev matchen en vändpunkt. Västerbottningarna har kammat noll båda gångerna man mött Örebro den här säsongen. Bara två mål och inte en enda poäng har Skellefteå  fått med sig i de matcherna.

Nu stod laget för en total scenförändring.

"På hugget"

– Vi har väntat på den här matchen. Det känns som om vi var på hugget allihop och revanschsugna efter förlusten mot HV senast, säger Filip Berglund.

Skellefteå tog tag i spelet direkt och alla hemvändare på läktarna bjöds på en perfekt annandagsunderhållning när målen trillade in.

I centrum stod Filip Berglund som slog igenom för ett par år sedan men som hade en tyngre säsong i fjol.

Nu var han lysande igen.

– I fjol var det lite för mycket upp och ner men i år tycker jag det har funkat bra. Jag har spelat stabilt hela säsongen. Har blivit mer offensiv och det är kul att kunna producera också, säger han.

Berglund inledde med 1–0 och 2–0 i första perioden. Ettan kom efter ett mönsteranfall där pucken gick från Gustaf Lindvall i målet, via nästan hela femman innan Filip Berglund kunde smälla upp den i Örebromålvakten Dominik Furchs klubbhandskryss.

En halvmiss

Andra målet från Skellefteåbackens klubba kom direkt efter en Örebroutvisning, den gången slog han till från nära håll och i det andra krysset.

Berglunds tredje fullträff var en halvmiss som singlade in mitt i målet och betydde 4–0 för hemmalaget.

Innan dess hade 3–0 gjorts av en annan back, Petter Granberg, som definitivt inte är känd som någon skarpskytt. I fjol blev det ett mål och nu kom hans första för säsongen när Granberg på knä framför målet krigade pucken i nät.

Det här var en match där det mesta gick Skellefteås väg.

Om de tidigare målen knappast var klassiska backmål så var Jonathan Pudas 5–0-projektil definitivt av det slaget. Målet kom mitt i den andra perioden och den nyinsatte Jonas Arntzen i Örebromålet hann inte reagera när Pudas klippte till.

Topplaget Örebro har haft en tveksam period före jul. Det hårda jobb och intensiteten som ett tag tog Örebro upp i serieledning har inte synts till i december och nu såg det ut som om spelarna fortfarande satt kvar vid julbordet.

Bättre måste till om Örebro ska hänga med i toppen.