Annons
Nyheter

Likkistor skadade i skolbrand i Lund

Brand • Publicerad 20 april 2020
Vid branden på en gymnasieskola i Sankt Lars-området i Lund skadades likkistor som fanns i ett förråd i skolans källare.
Vid branden på en gymnasieskola i Sankt Lars-området i Lund skadades likkistor som fanns i ett förråd i skolans källare.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett stort antal likkistor har förstörts under en brand i en gymnasieskola i Lund. Kistorna fanns i ett förråd i skolans källare som tillhör begravningsfirman Fonus, rapporterar lokala medier.

– Minst 175 kistor har förstörts. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Peter Johansson, kontorschef på Fonus i Malmö och Lund, till Sydsvenskan.

Annons

Branden på skolan Consensum i Sankt Lars-området i Lund utbröt under tidig natt. Branden startade i ett soprum och spred sig via ventilationen in i byggnaden. Enligt räddningstjänsten spreds branden inne i byggnadskonstruktionen.

Händelsen utreds av polisen som en misstänkt mordbrand. Ingen misstänkt person har gripits, skriver polisen på sin hemsida.

Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med branden.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons