Annons

En gripen efter Halmstadsskott

Brott • Publicerad 4 november 2019
Skott avlossades i luften i Andersberg i Halmstad. Arkivbild.
Skott avlossades i luften i Andersberg i Halmstad. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Minst ett skott avlossades i luften i Andersberg i Halmstad vid 19-tiden på söndagskvällen. Några timmar senare greps en person.

– En bil är tagen i beslag och en person är gripen, säger polisens vakthavande befäl Sebastian Börjesson till Hallandsposten , utan att ge mer detaljer.

Annons

En eller flera gärningsmän sköt minst ett skott upp i luften. De åkte sedan därifrån i en personbil, vilket ledde till en större polisinsats. Händelsen utreds som grovt olaga hot och brott mot vapenlagen. Ingen person ska ha skadats.

En liknande händelse inträffade i Borås i fredags kväll. Enligt vittnen ska en man i ett bostadsområde ha avlossat ett flertal skott upp i luften. Polisen kan inte uttala sig om huruvida det finns en koppling mellan skjutningarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons