Annons

Villa-Lidköping klart för publikfri SM-final

Bandy • Publicerad 14 mars 2020
Villa-Lidköping är klart för SM-final i bandy.
Villa-Lidköping är klart för SM-final i bandy.Foto: Ulf Palm/TT

Nu är det klart vilka lag som har nått SM-finalerna i bandy – och att finalerna dessutom blir av.

Först meddelade Svenska bandyförbundet och Uppsala kommun att finalerna på Studenternas nästa söndag kommer att spelas, men utan publik. Sedan vann de regerande mästarna i Villa-Lidköping den fjärde semifinalen mot Bollnäs, efter att Jesper Eriksson skjutit avgörande 3–2 i förlängningen på bortais. Därmed får Villa, tack vare 3–1 i matcher totalt, möta Edsbyn i herrarnas final. I damernas final möts Skutskär och Västerås SK.

Annons

Övriga lagidrotter i Sverige har avslutat eller pausat säsongerna för att minska smittspridningen av coronaviruset. Men bandyn planerar alltså ändå att genomföra finalerna i Uppsala.

"I rådande läge, där hälsa alltid är första prioritet och med regeringens beslut, är detta den lösning vi just nu ser är rätt", säger förbundets ordförande Per-Anders Gustafsson i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons