Annons

Springsteen och svenska eliten till Friends

Den svenska hoppryttareliten kommer till Sweden International Horse Show i Friends arena i slutet av november.
Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson och Evelina Tovek är alla klara för de internationella tävlingarna på hemmaplan.
Ridsport • Publicerad 29 oktober 2019
Jessica Springsteen tävlade i Global Champions Tour i Stockholm i juni. Om en månad är hon tillbaka och hoppar i ridshowen i Friends arena. Arkivbild.
Jessica Springsteen tävlade i Global Champions Tour i Stockholm i juni. Om en månad är hon tillbaka och hoppar i ridshowen i Friends arena. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson / TT

Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona har fått klartecken från samtliga.

"Alla svenska toppryttare vill komma till den här tävlingen så klart. Det är en tuff kamp om platserna", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Ankarcrona ska nominera ytterligare tre svenska ryttare.

"Jag vill vänta lite med att ta ut de sista ryttarna. De som är i bäst form när det närmar sig ska ha platserna", säger han.

Bland de internationella inslagen har såväl Jessica Springsteen som Marlon Modolo Zanotelli anmält sig. Sedan tidigare är EM-silvermedaljören och världsfemman Ben Maher, Storbritannien, klar för start.

Sportchefen Malin Baryard Johnsson har på sin lott att locka utländska stjärnor till showen.

"Det är väldigt roligt att vi återigen lyckas locka en amerikansk ryttare till vår tävling. Jessica är ett riktigt framtidsnamn och hon har haft ett framgångsrikt år med bland annat seger i Global Champions Tour i Saint Tropez. Marlon har ridit hos oss tidigare och är faktiskt regerande GP-segrare. I somras tog han guld individuellt vid de Panamerikanska spelen och han har gjort en rejäl klättring på världsrankingen under året, från 55:e till 17:e plats", säger Baryard Johnsson.

Totalt startar 18 ryttare (nio svenska och nio internationella) i hoppklasserna under Sweden International Horse Show den 28 november–1 december.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons