Annons
Nyheter

Stor brand på skola i Borlänge under kontroll

En idrottshall har under natten totalförstörts i en storbrand på en skola i Borlänge. Larmet kom omkring midnatt och fyra timmar senare var branden under kontroll.
Brott • Publicerad 22 maj 2020
En idrottshall vid en skola i Borlänge totalförstördes i en brand under natten.
En idrottshall vid en skola i Borlänge totalförstördes i en brand under natten.Foto: Ulf Palm/TT
En kraftig brand rasade i en skola i Borlänge under natten mot fredagen.
En kraftig brand rasade i en skola i Borlänge under natten mot fredagen.Foto: Ulf Palm/TT
Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) sändes under natten ut på grund av brandrök över centrala Borlänge.
Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) sändes under natten ut på grund av brandrök över centrala Borlänge.Foto: Ulf Palm/TT

– Läget är ganska lugnt på platsen och vi håller på att avveckla oss, säger Johan Nordin, inre befäl vid räddningstjänsten, strax efter klockan 04.

Risken för att elden skulle sprida sig från idrottshallen till resten av skolbyggnaden bedömdes som stor och räddningstjänsten valde därför att gräva en begränsningslinje rätt igenom skolbyggnaden.

Annons

– Vi har grävt av den delen som har brunnit och separerat den från den delen av skolan som det inte har brunnit i. Det är en lyckad insats, verkligen, säger Johan Nordin.

Som mest har ett 30-tal brandmän från fyra stationer bekämpat branden. Även ambulans och polis har funnits på plats. Det finns inga rapporter om några skadade.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts, skriver Expressen.

– Just nu koncentrerar vi oss på att biträda räddningstjänsten. Brottsrubriceringen får vi titta på sedan, om det är så att det är något brott bakom det hela, men förmodligen är det ju det. Det ska inte börja brinna så där, sade Jan Matérne vid polisregion Bergslagen, till TT under natten.

När branden rasade som värst sändes ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) ut, där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av brandrök som låg över centrala Borlänge. Varningen har nu upphävts.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons