Annons

Tio punkter för en innerstad att trivas i

Vi är många som är trötta på utvecklingen i Kristianstad City och det har gått så långt att många av oss funderar och till och med planerar för att flytta från Kristianstad på grund av den tråkiga utveckling som varit dom senaste 24 månaderna. Det skriver åtta Kristianstadsprofiler i ett upprop till kommunens politiker.
Debatt • Publicerad 22 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Prideparaden är glädje och fest.
Prideparaden är glädje och fest.Foto: Tommy Svensson

För oss är det viktigt att man trivs i centrum och att det är relevant för många att vara där. Centrum måste fyllas med många människor. Med tanke på den kriminalitet och oordning som finns just nu så är det långt ifrån säkert och trevligt att vara i city.

Det går inte att hålla på att skylla på varandra och starta långa utredningar för att komma tillrätta med problemet. Ni politiker måste enas i den här situationen och inse samt erkänna att det är ett krisläge och göra det som krävs för att komma tillrätta med problemen. Lägg allt politiskt käbbel åt sidan och samla er gemensamt runt den här ytterst viktiga samhällsfrågan. Vi är många invånare som gärna hjälper till att driva frågorna för att komma tillbaka till ett normalläge. Följande frågor känner vi är prioriterade

bild 1/5
Fyll tomma butikslokaler med ny verksamhet.
Låt högskolan flytta in i Galleria Boulevards lokaler.
Fler poliser måste synas i stan.
8 000 högskolestudenter skulle ge liv år centrum.
Låt planerna på ett nytt badhus vila.
Fyll tomma butikslokaler med ny verksamhet.
Låt högskolan flytta in i Galleria Boulevards lokaler.
Annons

1 Erkänn att det är ett krisläge och comitta er till att göra det som krävs.

2 Säkerställ säkerheten, sätt upp en vision om nolltolerans för incidenter i Kristianstad, sätt upp betydligt fler övervakningskameror och öka bevakningen betydligt. Fler väktare dygnet runt i centrum, på Näsby och Charlottesborg.

3 Ta ett krafttag mot narkotikahandeln, vision drogfri stad, bevaka, jaga med mera, gör det jobbigt för dom som säljer droger, informationskampanjer om att inte handla droger – droger föder kriminalitet.

4 Ta ett krafttag mot buskörningar i centrum, allt för många kör alldeles för fort och på gågatorna – det är laglöst i trafiken i centrum. Övervaka, sätt upp tydliga farthinder med mera. Gågator måste vara gågator!

5 Aktivera en massa nattvandrare för synlighet av vuxna människor.

6 Fyll centrum med människor, flytta in högskolan i gallerian, flytta ut butikerna i gallerian i de tomma lokalerna. 8 000 studenter i staden bidrar till ett levande centrum.

7 Parkera badhusfrågan, vi kan inte investera 500 miljoner i ett badhus innan vi löst ordning och reda samt droghandeln.

8 ABK behöver involveras på ett mycket tydligare sätt, tomma lokaler behöver hanteras och framförallt så måste Norr hanteras. Det krävs investeringar för att komma tillrätta med problemen på Norr.

9 Sätt upp en väldigt stark grupp som för diskussioner om Gallerian med Steen & Ström.

10 Viktigast av allt, samla alla partier runt den här frågan, lägg ner prestige och var lösningsorienterade. Händer det inte något under 2019, så startar vi ett lokalt parti med en huvudinriktning – få Kristianstad säkert igen.

bild 1/5
Fredrik Rosengren.
Åsa Scharin
Johan Möllerström.
Jonas Arvidsson.
Mats Samuelsson.
Fredrik Rosengren.
Åsa Scharin
Annons

Vi är många som är engagerade i frågan!

Åsa Scharin

Jonas Althén

Jonas Arvidsson

Mats Samuelsson

Johan Möllerström

Fredrik Rosengren

Glenn Nilsson

Erik Björkman

Annons
Annons
Annons
Annons