Annons

Tre åtalas för västsvenska knarkfabriker

Brott • Publicerad 27 september 2019
Tre män åtalas vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkta för omfattande cannabisodling i två fastigheter i Skaraborg. Arkivbild.
Tre män åtalas vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkta för omfattande cannabisodling i två fastigheter i Skaraborg. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

När polisen slog till mot en lada hittades en pågående cannabisodling, inklusive utrustning som belysningsramper, ventilation och ett inbyggt dieselverk. Ett par månader senare hittades ytterligare en misstänkt knarkfabrik i grannkommunen.

Nu åtalas tre män vid Skaraborgs tingsrätt, misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott.

Annons

Vid tillslaget i ladugården, i juni i år, hittades enligt åtalet en pågående odling motsvarande drygt två kilo cannabis och spår av tidigare odlingar som beräknas ha uppgått till närmare fem kilo.

Vid det senare tillslaget, i augusti, hittades liknande utrustning som enligt åtalet använts för att odla ytterligare närmare fem kilo cannabis.

I båda fastigheterna har männen försökt undgå att bli upptäcka genom att bland annat plantera häckar utanför och att sätta upp solskyddsfilm på fönstren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons