Annons
Nyheter

Man omkom under fisketur utanför Vindeln

Olycka • Publicerad 21 april 2020
Sjöfartsverkets räddningshelikopter deltog i sökinsatsen i Granö utanför Vindeln. Arkivbild.
Sjöfartsverkets räddningshelikopter deltog i sökinsatsen i Granö utanför Vindeln. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 80-årsåldern har omkommit i samband med en fisketur i Skålboda, Granö, som ligger utanför Vindeln. En annan man som var med på fisketuren, även han i 80-årsåldern, är försvunnen och polisen kommer att söka vidare efter honom på onsdagen.

De båda männen anmäldes försvunna tidigare under tisdagen.

Annons

– Vi blev kontraktade av SOS Alarm om att två personer som ska ha varit ute och fiskat inte hört av sig, säger Åsa Mjörndal, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Larmet kom in strax innan klockan 15 på tisdagen, men de två männen gav sig ut på fisketuren redan under morgonen. Räddningstjänst, ambulans och Sjöfartsverkets räddningshelikopter deltog i en stor sökinsats i över en timme, utan resultat. Polisen fortsatte därefter och anträffade den avlidne mannen i vattnet under kvällen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons