Annons
Nyheter

Två till sjukhus efter biljakt på E4

Brott • Publicerad 16 maj 2020
Polisen jagade en personbil från Timrå till Sundsvallsbron. Arkivbild.
Polisen jagade en personbil från Timrå till Sundsvallsbron. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer fick föras till sjukhus med lättare skador efter en polisjakt utanför Sundsvall under fredagskvällen, rapporterar lokala medier.

– Förföljandet inleddes efter att föraren av personbilen inte stannat på polismans tecken i Timråtrakten. Det finns uppgifter på att fordonet framfördes vingligt, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral, till Sundsvalls Tidning.

Annons

Den drygt milslånga jakten söderut på E4 tog slut vid Sundsvallsbron, där polisen hade lagt ur spikmattor. Föraren av personbilen försökte fortsätta, men krockade då med en annan bil.

Båda de skadade färdades i den jagade bilen. Föraren är enligt Sveriges Radio Västernorrland misstänkt för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning samt olovligt brukande av fordon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons