1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Weinsteins advokat: Han fejkar inte sjukdom

Den våldtäktsdömde före detta filmmogulen Harvey Weinstein säger att han är oskyldig och har svårt att förstå hur det här kunde hända.
Harvey Weinstein befinner sig fortfarande på sjukhus, efter domen. Arkivbild.
Foto: Seth Wenig/AP

Weinstein befinner sig fortfarande på sjukhuset Bellevue på Manhattan, dit han fördes efter att ha klagat på smärtor i bröstet direkt efter den fällande domen för sexuellt övergrepp och våldtäkt som kom tidigare i veckan.

Det är fortfarande oklart när han bedöms tillräckligt frisk för att åka till fängelset Rikers Island, där det är meningen att han ska sitta bakom lås och bom tills domen meddelas den 11 mars.

"Han är ok"

I en intervju med Variety berättar Weinsteins avdokat Arthur Aidala att han har besökt sin klient på sjukhuset och att han var "vid relativt gott mod" när de diskuterade planerna för att överklaga domen i New York samt den kommande rättegången i Los Angeles, där Weinstein ska åtalas för fyra andra sexualbrott.

– Jag var förberedd på det värsta, att se honom i riktigt dålig form. Men han var ok. Självklart är det så att han egentligen inte vill vara där men det kändes inte som att han satt i en bur, det är ett vanligt sjukhusrum och maten var helt ok, säger han till Variety.

Advokaten tillade också att han inte vet exakt varför Wienstein är inlagd på sjukhuset men att han inte fejkar sina hälsoproblem.

Frågande till domen

Harvey Weinstein anser att han är oskyldig och ställer sig frågande till den fällande domen.

– Han är realistisk och han vet att han har problem. Han har inte problem med självbedrägeri. Men samtidigt är han inte inne på att be om ursäkt. Han är konsekvent i sin inställning att han inte har gjort något fel eller mot någons vilja.

Harvey Weinstein riskerar att dömas till upp till 29 års fängelse. Men Arthur Aidala säger till Variety att "ingen tror på ett så strängt straff".

– De flesta domare skulle förmodligen ge ett lågt straff, med tanke på hans ålder, att han tidigare varit ostraffad och att han har ägnat sig så mycket åt välgörenhet genom livet.