William Karlsson tvåmålsskytt mot Calgary

William Karlsson blev tvåmålsskytt när hans Vegas bröt förlustsviten med en storseger mot Calgary.
Det är tredje matchen i rad som svensken gör mål.
Ishockey • Publicerad 18 november 2019
Vegas William Karlsson i svenskmöte mot Calgarys Elias Lindholm.
Vegas William Karlsson i svenskmöte mot Calgarys Elias Lindholm.Foto: AP/TT

Det var två lag som har haft det kämpigt den senaste tiden som möttes när Calgary besökte Las Vegas i NHL-ishockeyn. Vegas hade inte vunnit de senaste fem matcherna, medan Calgary haft tre förlustmatcher, varav en efter förlängning.

Någon som däremot har fått upp farten är Vegas William Karlsson. Den tidigare HV71- och Västeråsspelaren William Karlsson fick både inleda och avsluta målskyttet.

"Väldigt bra match"

1–0-målet kom ungefär halvvägs in i första perioden, när Vegas kontrade i ett två mot en-läge. Karlsson, som ledde anfallet, avslutade på egen hand med ett handledsskott i vänstra krysset.

Avslutningsmålet var en backhand, som lite turligt letade sig på utsidan av Calgarymålvakten Cam Talbots högerben mot slutet av matchen. Slutsiffrorna 6–0 speglar inte matchbilden i stort. Calgary pressade på, men Marc-Andre Fleury storspelade i Vegasburen. Hemmalaget gick in i sista periodvilan med en 2–0-ledning som inte innebar att laget kunde andas ut.

– Vi pratade om det inför tredje, att vi måste ha inställningen att göra fler mål. Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra, generellt en väldigt bra match, säger svensken enligt Las Vegas Sun.

William Karlsson visade också klass i defensiven, och spelade dessutom fram till Max Paciorettys 3–0-mål.

"Tack gode gud"

Det var tredje matchen i rad som 26-åringen var målskytt, och dessutom tredje matchen i rad som han får med sig mer än ett poäng i protokollet.

– Vi har mycket gott från den här matchen som vi måste ta med oss, säger tränaren Gerard Gallant.

Vegas kan nu blicka framåt med självförtroendet återställt.

– Tack gode Gud för att den här förlustsviten är över, säger han.

Calgary har en del att fundera på. Det var den andra mållösa matchen i rad för kanadensarna, som inte gjort mål på de senaste 130 minuternas speltid.