14-årig förare körde från polisen i Broby – bilen stoppades först i Sibbhult

Polisen upptäckte bilen i Broby men den stannade inte på uppmaning och polisen följde efter bilen till Sibbhult. I bilen satt en 14-årig förare och tre 15-åriga passagerare, som misstänks ha varit narkotikapåverkade.

UPPDATERAD

En polispatrull som körde på Storgatan i Broby fick klockan 20.51 syn på bilen med fyra personer i. Polisen kände igen en eller flera av dem och uppmanade dem att stanna. Men det gjorde bilen inte.

Efterföljandet fortsatte ut via Sibbhultsvägen och först i Sibbhult kunde bilen stoppas.

När bilen hade stoppats identifierades föraren, en 14-årig kille. Passagerarna var alla pojkar födda 2003, oklart om någon av dem hade hunnit fylla 16 år. Alla fyra är skrivna i Östra Göinge kommun.

– Patrullen fick jaga honom en stund innan de fick stopp på bilen. Vi har upprättat en anmälan om olovlig körning och narkotikabrott då vi fann narkotika i bilen, säger Rickard Karlsson, som är inre befäl på polisen i Kristianstad.

Var föraren narkotikapåverkad?

– Nej, narkotikabrotten rör passagerarna i bilen.

Ingen person blev gripen, utan alla är överlämnade till sina vårdnadshavare. Fordonet är även taget i beslag.

– Vi kommer naturligtvis prata med föräldrarna också om allvaret i det här. Det hade kunnat sluta med en svår trafikolycka. Vi kommer också prata med socialtjänsten, även om tre av ungdomarna alltså är straffmyndiga, säger kommunpolisen Rolf Paimensalo.

– Känslan är att vi numera ser fler fall av olovliga körningar (körning utan körkort) och att det går ner i åldrarna. Det gäller också att medborgarna tipsar om sådant till polisen och inte tänker ”äsch, det är inte lönt”, säger Paimensalo.

Läs mer

Sport

Vranjes och Slovenien kvar i semifinalkampen

Sverige är borta från chansen att nå semifinal i handbolls-EM på hemmaplan, men den tidigare svenske storspelaren Ljubomir Vranjes kan fortfarande nå finalhelgen i Stockholm.

Sport

Premiär på hemmaplan för nykomlingen

Det blir division 1-premiär på hemmaplan för nykomlingen Åhus IF när Hittarps IK kommer på besök under påskhelgen (speldag ännu inte fastställd).

LIVE

Tung kväll för KIK – nyförvärvet poänglös

Bottenkonkurrenterna tog poäng

Sport

Klartecken från skyttedrottningen – följer med upp i ettan

Slog till med nytt personligt målrekord under 2019.

Sport

Nionde raka nollan: ”Sjukt bra inomhusmålvakt”

KDFF-målvakten Moa Olsson har aldrig släppt in mål i Alliansen

Sport

Norge-aktuell och på titeljakt: ”Vi borde vara favoriter”

Kryddat KFC utmanar om guldet