Algblomning i Osbysjön och Immeln

På grund av algblomning avråder Osby kommun från att bada i den västra delen av Osbysjön vid området kring spegeldammen samt västra delen av sjön Immeln.

Vid kontroller är bedömningen att den blågröna algen – cyanobakterien Anabaena lemmermannii – har blommat upp i år igen, rapporterar kommunen.

Provtagning är genomförd och svar väntas under fredagen. Avrådan gäller tills vidare och informationen från kommunen uppdateras löpande.

Badplatsen vid Osby camping är i nuläget inte drabbad av algblomning, men kommunen ber invånarna att vara uppmärksamma även i andra delar av sjön då algblomningen kan sprida sig.

Algen kan producera gifter som kan ge olika typer av besvär. Vanliga symtom om man fått i sig gift är att bland annat huvudvärk, irritation i ögon och hals, feber, kräkningar och diarré.

Barn och hundar är mest utsatta.

Läs mer

Sport

Jönssons sköna rekordhelg: ”Kändes bra”

Pers, tävlingsrekord och svenskt årsbästa.

Kristianstad

Kommunledningen nobbar ABK:s Strand-fest

”Att bjuda in hela världen är kanske inte så vanligt i sådana här sammanhang”.

Ledare

Carolin Dahlman: Betala din fest själv, snåljåp!

Offentliganställda chefer som tjänar över 100 000 i månaden kan bekosta sina egna födelsedagskalas. Det borde de och politikerna förstå och respektera.

Kristianstad

ABK firar vd med annonser och mingel: ”Detta är småpotatis”

Ordföranden: Detta är småpotatis. Jag skulle kunna betala det själv om det var så.

Kristianstad

Man i 65-årsåldern rånad av fyra gärningsmän – ”utsatt för våld”

Ett stort antal poliser letar efter rånarna.

Sport

Duljan målskytt när Sverige vann i Indien

Kristianstads DFF:s Evelina Duljan spelade från start och gjorde ett mål när Sveriges F16-landslag vann finalen i trenationsturneringen i Indien.