1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

FK Göingarna blev Årets Eventskåning

Det var en överraskad Henrik Larsson, och Håkan Axelssom, FK Göingarna, som fick ta emot Event in Skånes utmärkelse vid en prisutdelningsceremoni på Moderna Museet i Malmö.
Fredrik Persson, näringslivschef i Östra Göinge, Henrik Larsson och Håkan Axelsson, båda FK Göingarna, samt Pehr Palm, vd för Event in Skåne, vid onsdagens prisutdelning i Malmö.
Foto: Event in Skåne

I början av december fick FK Göingarna reda på att de var en av fyra nominerade till priset Årets eventskåning som delas ut av Event i Skåne, som är en del av Region Skånes marknads- och utvecklingskoncern.

Utmärkelsen som instiftades för sju år sedan uppmärksammar någon eller några av de eldsjälar inom eventbranschen som under året satt Skåne på kartan som norra Europas ledande eventdestination.

Nomineringen kom efter att FK Göingarna förra året arrangerade orienteringstävlingen 10-mila i Östra Göinge. Det var första gången som Event in Skåne uppmärksammade ett arrangemang i Östra Göinge kommun. Vilket även kommunledningen var stolt över.

Under onsdagen åkte representanterna för FK Göingarna till årets eventgala i Malmö där de andra nominerade bidragen fick presentera sina event.

Inte förrän det var klart kungjordes vem som vunnit utmärkelsen.

– FK Göingarna har gjort ett exceptionellt fint arbete med att värva och genomföra ett stort internationellt mästerskap samtidigt som det har bidragit till destinationsutveckling och intäkter för det lokala närings- och föreningslivet, sa Pehr Palm, som är vd för Event in Skåne och som delade ut priset under onsdagen under festliga former på Moderna Museet i Malmö.

Att det blev FK Göingarna motiveras så här:

”FK Göingarna har med Henrik Larsson och Håkan Axelsson i spetsen, har tillsammans med ett antal lokala idrottsklubbar i nordöstra Skåne lyckats att genomföra den prestigefyllda orienteringsstafetten 10-mila på ett enastående sätt. Med de över 10 000 deltagarna och 13 miljoner i intäkter till det lokala näringslivet är 10-mila det största eventet i Östra Göinge kommuns historia”.

– Det här var verkligen jätteskoj, säger både Henrik Larsson och Håkan Axelsson.

– Det här ger härlig kredd till hela föreningen, det är ett teamwork där många människor lagt så mycket tid i så många år.

Ger det mersmak?

– Det ska sägas att vi verkligen visat att vi har styrkan att klara av sådana här stora evenemang och att vi inte känner någon rädsla för att ta tag i sådana här grejor framöver. Men just nu är det angeläget att lägga ner jobb på vår egen verksamhet och våra ungdomar, som är på frammarsch.

– Men vi är inte oävna om det kommer något kittlande projekt i vår väg framöver.

Även kommunalrådet Patric Åberg (M) är glad och stolt över utmärkelsen:

– Jag är riktigt stolt och glad över FK Göingarna som vinner detta välförtjänta pris. De visar att platsen Östra Göinge kan leverera och att vår målsättning med Trollacenter som evenemangsområde håller, säger Patric Åberg, kommunstyrelsens ordförande.

Förutom äran får FK Göingarna även 15 000 kronor.

Läs mer om 10-mila och FK Göingarna nedan: