1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Försäljning av Träffpunkten skjuts upp

Efter 25 år som ägare av Hanaskogs Träffpunkt hade Thomas Danielsson bestämt sig för att sälja. Så slog corona till och försäljningen är nu uppskjuten till augusti.
Sedan coronapandemin bröt ut har Thomas Danielsson och hans familj fått ännu mer att göra i butiken och gatuköket på Träffpunkten.
Foto: Lasse Ottosson

– Vi vill sälja när läget känns stabilt igen, säger Thomas Danielsson.

Det är en varm förmiddag och det är en stadig ström av folk som kommer och går i Träffpunktens butik i centrala Hanaskog. Under senaste tiden har Thomas fått arbeta mer än vanligt, tillsammans med sin syster och son.

– Mina föräldrar är i riskgruppen och ska inte arbeta inomhus, så det blir jag, min syster och son som jobbar för fullt, förklarar Thomas.

Träffpunkten i Hanaskog är ett välbesökt ställe.
Foto: Lasse Ottosson

Familjen Danielsson bestämde sig förra året för att sälja sin fastighet i centrala Hanaskog. Butiken och gatuköket har och är fortfarande centrum för många i bygden, med postombud och spelbutik.

Men som Kristianstadsbladet har skrivit om tidigare så önskar Thomas Danielsson nu tillbringa mer tid med familjen, egna projekt och ha mer tid för sig själv.

– Vi la ut butiken för försäljning i början av året, men vi fick inte napp. Sen kom corona och det blev inte läge att sälja butiken.

Det var flera intresserade köpare som hörde av sig, men Thomas Danielsson förklarar att spekulanterna var mer intresserade av att bara ta över gatuköket och inte butiken. Det kommer inte bli något av en uppdelning av verksamheter, utan de som köper Träffpunkten kommer att få ta över hela fastigheten förklarar Thomas.

– Jag vill att det ska kännas bra och rätt.