Immeln syns på SVT under tisdagen: Par tävlar mot varandra

Zappa in SVT1 klockan 20.00 under tisdagskvällen. Då besöker ”Auktionssommar” Immeln, ett program som spelades in i augusti.
Det var fullt med folk när Auktionssommar spelades in i Immeln i augusti. Nu sänds programmet.
Foto: Bosse Nilsson

Tisdagens program är det sista (avsnitt åtta) i den andra säsongen av ”Auktionssommar”, där Sofia Rågenklint är programledare. Programmet går ut på att två par tävlar mot varandra om vem som kan ropa hem de bästa fynden under en auktion, där man har 6 000 kronor per par att spendera.

I tisdagens final i Immeln är det far och son Håkan och Johan Holgerson från Ängelholm respektive Dalby som ställs mot syskonen Pierre och Nathalie Svensson från Umeå.

Avsnittet spelades in på gården som det nu bortgångna paret Elsa och Gösta Nilsson flyttade in i 1956. De blev båda 97 år gamla och det är deras bohag som nu auktioneras ut i tv-programmet.

– Pappa var en otrolig samlare. Han älskade loppisar, har ett barnen, dottern Rosie Hennig tidigare berättat för Kristianstadsbladet.

Gården har en gång i tiden varit Immelns gamla telefonstation och mycket av det gamla är bevarat i huset. Till våren läggs gården, som nu är ett dödsbo, ut till försäljning.

Fotnot: Programmet går att se på svtplay.se redan från 02.00 på tisdagen.

Läs mer

Ledare

Ledare: Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Jourhavande reporter

Irene: ”Allt som inte går SD:s väg är väl partiskt?”

Ibland är det många som vill komma till tals, ibland är det nästan tyst i luren och mejlen gapar tom. Därför vill jag påminna om att det ibland kan bli fördröjning innan inläggen kommer med, men de är inte bortglömda för det.

Kristianstad

Karl XII styrde sitt rike från Lilla Torg

Under ett par veckors tid hösten 1700 kom landet att regeras från Kristianstad.

Sport

Bladetsporten minns det lokala Idrottsåret 2019

Kommer du ihåg Årets...?

Sport

Nyårsklassikern: Här är årets ”Lika som bär”

Mr Bean, ”Pennywise” och Boris Johnson – några av årets lokala sportprofiler.

Lista

Här är decenniets mest minnesvärda sporthändelser – plats 50–41

Folkfest, läktarbråk och straffdramatik.