Annons

Björklövens backstjärna till Oskarshamn

Ishockey • Publicerad 21 april 2020
Brian Cooper, här i AIK:s tröja under säsongen 2018–2019, är klar för spel i SHL-laget Oskarshamn. Arkivbild.
Brian Cooper, här i AIK:s tröja under säsongen 2018–2019, är klar för spel i SHL-laget Oskarshamn. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

SHL-laget Oskarshamn förstärker laget med hockeyallsvenskans bästa back, Brian Cooper. Amerikanen var en av nyckelspelarna i Björklöven när laget vann grundserien och tog sig till hockeyallsvensk final mot Modo, innan coronapandemin bröt ut och ställde in säsongen.

Nu blir det spel i högstaligan ändå för Cooper, som utsågs till årets back efter säsongen. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Oskarshamn.

"Han är en bra back åt båda hållen, allsvenskan bästa förra säsongen. Han kan spela alla situationer och bidrar över hela banan. Han är i en bra ålder, har en bra hockeyutbildning. En smart spelare som aldrig hamnar i tidsnöd", säger Oskarshamns tränare Martin Filander i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons