IFK chanslöst mot tyska mästaren när nyförvärven debuterade

Flensburg fick snabb revansch efter finalförlusten på beachhandbollen. IFK var totalt chanslöst efter paus och förlorade med hela 22–36.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 23 juli 2018

När både IFK Kristianstad och Flensburg hade lämnat stranden bakom sig var tyskarna på jakt efter revansch för finalförlusten på beachhandbollen. Och för att vara en träningsmatch var det också hög intensitet och kamplust när de båda Champions League-lagen drabbade samman på nytt.

Flensburg, som ju slog ut IFK i åttondelsfinalen förra säsongen, matchade precis som IFK flera av sina nyförvärv. Målvakten Torbjörn Bergerud imponerade i målet, men framåt var det den svenska landslagsmannen Hampus Wanne som satte högst fart av alla. Kantspelaren gjorde sex mål i en första halvlek som Flensburg vann med 15–12.

IFK hängde med bra inledningsvis och startade med bland andra Anton Halén, Teitur Einarsson och Alfred Ehn på banan. Einarsson, högernian från Island, visade varför han blivit skyttekung i hemlandet och sköt på allt han kunde med blandat resultat. Med sina två mål före paus fick han i stället se en mer pricksäker islänning visa vägen. Lagkaptenen Olafur Gudmundsson ledde IFK i första halvlek och gjorde tre mål på köpet.

I en varm och välbesatt (1 250 åskådare) Idrottshall blev det sedan en total scenförändring i andra halvlek. IFK tappade både försvars- och målvaktsspelet fullständigt och Flensburg gjorde hela 21 mål efter paus. Leo Larsson hade ingen vidare hjälp av sitt försvar, men hade själv en synnerligen svag kväll.

Teitur Einarsson fortsatte att skjuta, med blandat resultat och till slut fick även Emil Hansson, Alfred Ehn och Marc Canellas skrivas in i målprotokollet. Andra halvlek i övrigt vill nog IFK helst glömma. Siffrorna bara växte och när matchen var slut hade Flensburg vunnit med hela 36–22.