Annons

Grahm om avgången: "Kan bara bli bättre"

Stjärnorna i Damkronorna tycker det är bra att Tommy Boustedt lämnar posten som generalsekretare i Svenska ishockeyförbundet.
"Det är positivt för framtiden. Det kan bara bli bättre". säger Damkronornas lagkapten Erika Grahm.
Ishockey • Publicerad 22 april 2020
Damkronornas lagkapten Erika Grahm tycker att det bara kan bli bättre efter Tommy Boustedts avgång. Arkivbild.
Damkronornas lagkapten Erika Grahm tycker att det bara kan bli bättre efter Tommy Boustedts avgång. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är efter de senaste veckornas turbulens som Tommy Boustedt lämnar sin post, men redan i höstas började det knaka i relationerna mellan förbundet och spelarna i damlandslaget Damkronorna.

Spelarna, som just ramlat ur A-VM och ville satsa för att ta sig tillbaka, klagade bland annat på hur de bemöttes och att de fick bristfällig utrustning. De gick dessutom miste om ersättning för förlorad arbetsinkomst när dåvarande avtalet löpte ut.

Nya tankar

Annons

Landslagsspelaren Johanna Fällman tycker att det är bra att det rensas ut på förbundet.

– Jag tror att det kan vara bra generellt för förbundet att få in lite nya tankar och röster. Det känns även som att rubrikerna som har varit de senaste veckorna är ett ytterligare tecken på att det kan behövas, säger Luleåspelaren till TT.

Hon beskriver en känsla av att som damspelare inte få den uppskattning de förtjänat från sitt förbund.

– Vi har känt oss som någonting som är i vägen istället för någonting som man uppskattar och satsar på, säger Fällman.

Inkluderande ledarskap

Nu hoppas hon på ett modernare ledarskap, även om hon inte vill tipsa om något namn som efterträdare.

– Det behövs lite nytänkande och inkluderande ledarskap. Det blir spännande att se vad de hittar på. De skulle nog behöva ta bort lite damm.

Damkronornas lagkapten Erika Grahm kommenterar Boustedts avgång så här:

"Helt ärligt så känner jag inte speciellt mycket. Allt har varit en cirkus senaste åren och det har väl fått en att tappa det lite", skriver Brynässpelaren i en kommentar till TT och tillägger:

"Det är positivt för framtiden, dock, det kan bara bli bättre".

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons