Annons

Grönt ljus för kollektiv träning i Italien

Fotboll • Publicerad 19 maj 2020
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kan liksom övriga italienska lag starta kollektiv träning igen. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kan liksom övriga italienska lag starta kollektiv träning igen. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Lagen i italienska Serie A har fått grönt ljus för att återuppta kollektiv träning – däremot dröjer beskedet om en återstart av fotbollsligan till den 28 maj.

Det meddelade Italiens idrottsminister Vicenzo Spadafora i kväll.

Annons

Beslutet kommer sedan det italienska fotbollsförbundets medicinska riktlinjer modifierats av hälsoministeriet. Bland annat tas den kritiserade regeln bort om att hela laget ska sättas i karantän i två veckor om en spelare testas positivt för covid-19. Nu är det bara den infekterade spelaren som gör det, medan laget isoleras och kontrolleras men ändå kan fortsätta träna.

– Det viktiga nu är att ligan kan återstarta med syftet att slutföra mästerskapet, sade Spadafora till Rai.

Den 28 maj tas beslut när och om Serie A kan återstarta vid ett möte mellan Spadafora, Italienska fotbollförbundets ordförande Gabriele Gravina och ligachefen Paolo Dal Pino.

Serie A pausades den 9 mars på grund av coronapandemin som krävt över 32 000 människoliv i Italien. Ligan hoppas kunna sparka i gång den 14 juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons