1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Heikkinen borta med hjärnskakning – KIK har kontaktat Olle Liss

Kristianstads IK blir mer och mer tunna på forwardssidan. Senaste bortfallet är Anton Heikkinen som saknades mot Timrå på grund av en hjärnskakning.
Nu öppnar man upp för förstärkningar.
– Vi försöker se vad som finns ledigt. Vi kan ju inte gå kort om folk hur länge som helst, säger tränaren och sportchefen Mikael Gath.
Foto: Mikael Persson

Tekningskungen Kalle Miketinac har fortfarande ena armen i gips.

Duracellkaninen Herman Hansson är avstängd ytterligare två matcher efter sin våldsamma tackling mot Karlskrona.

Och så det senaste bortfallet: Målkungen Anton Heikkinen går med en hjärnskakning, som han ådrog sig i samband med matchen mot Almtuna i fredags.

– Jag kan inte exakt vad som hände men det var väl något som hände under den matchen, säger Mikael Gath.

Vet ni när han kan vara tillbaka?

– Jag har ingen aning.

Vad Mikael Gath däremot vet är att KIK börjar bli kort om folk på forwardssidan och att det inte kommer att hålla i längden.

– Vi försöker se vad som finns ledigt. Vi kan inte gå kort om folk hur länge som helst, säger han.

I matchen mot Timrå lyckades KIK låna in Mörrums poängkung Adam Ingvarsson som gjorde en stark debut i KIK-tröjan. Men på onsdag, när KIK möter Tingsryd, är han tillbaka i Mörrum igen.

– De har en viktig match mot Vimmerby då, säger Gath.

Olle Liss när det begav sig i KIK.

När det gäller eventuella nyförvärv så har sajten hockeynews.se gått ut med att den före detta KIK-forwarden Olle Liss skulle vara på väg tillbaka till klubben.

Mikael Gath bekräftar att KIK anmält sitt intresse för Liss, som brutit sitt kontrakt med österrikiska Dornbirner, men KIK:s tränare och sportchef säger också:

– Det känns ändå som ett långskott på något sätt, där finns nog andra klubbar inblandade. Men vi får se vad som händer, säger KIK-tränaren.

Fotnot: Olle Liss spelade i KIK säsongen 2014/2015 och svarade då för 33 poäng (24+9) på 41 matcher. Han gjorde även 14 poäng (6+8) på 11 SHL-matcher med Rögle säsongen 17/18, men blev sedan bänkad i Rögle under stora delar av säsongen 18/19.