1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Uppges vara klar för NHL-spel – Joel Persson dementerar

Nu är det klart, rapporterar Smålandsposten. Succébacken Joel Persson i Växjö Lakers tar klivet till NHL, vilket innebär klirr i kassan även för KIK. Men enligt huvudpersonen själv är inget klart.
Joel Persson lämnar Växjö Lakers för NHL, enligt Smålandsposten.
Foto: Peter Åklundh

Två av Växjö Lakers mest tongivande spelare lämnar Småland för utlandet. Enligt uppgifter till Smålandsposten lämnar centern och trotjänaren Robert Rosén för en sejour i KHL i Ryssland medan succébacken Joel Persson tar klivet till NHL.

Men enligt Joel Persson själv är inget klart. ”Det stämmer inte, dock finns det ett stort intresse. Vi får se vad som händer”, skriver Joel Persson i ett sms till Bladetsporten.

Som Kristianstadsbladet tidigare rapporterat skulle KIK ha rätt till drygt en halv miljon kronor om Joel Persson går till NHL i sommar.

”Fram till 15 juni äger NHL rätten att fritt plocka svenska spelare som inte 'ägs' av någon NHL-klubb mot en ersättning om 260 000 dollar (en höjning med 20 000 dollar från och med i år). Summan fördelas sedan procentuellt hos de klubbar spelaren representerat de senaste fyra säsongerna”, har Smålandsposten rapporterat.

I Joel Perssons fall skulle Växjö Lakers, KIK och Tyringe få dela på kakan. Tyringe har rätt till 50 procent, drygt en miljon kronor.

Joel Persson har under sin tid i Lakers svarat för en av de största sensationerna i svensk hockey någonsin, enligt Smålandsposten. Han gick rakt upp i toppen av backarnas poängliga.