Annons

JVM-kaptenen till Färjestad

Ishockey • Publicerad 6 maj 2020
Adam Ginning lyfter bronspokalen i junior-VM. Nu är backtalangen klar för Färjestad. Arkivbild.
Adam Ginning lyfter bronspokalen i junior-VM. Nu är backtalangen klar för Färjestad. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Färjestad värvar JVM-kaptenen och backen Adam Ginning, 20 år, från Linköping, skriver Värmlands Folkblad. Färjestad har bekräftat värvningen i ett utskick till klubbens medlemmar.

Ginning kommer in som ersättare till Lucas Ekeståhl Jonsson som i tisdags bröt sitt kontrakt med Karlstadsklubben och skrev på för Rögle.

Annons

– Jag sa till min agent att om jag får välja så skulle jag vilja gå till Färjestad, säger backlöftet, som är draftad av Philadelphia, till tidningen.

Adam Ginning SHL-debuterade med moderklubben Linköping redan säsongen 2016-17, men hade den senaste säsongen svårt att ta en ordinarie plats och var under en period utlånad till allsvenska Vita Hästen. Ginning spelade sitt andra junior-VM och var lagkapten i det svenska lag som tog brons.

Kontraktet med Färjestad gäller kommande säsong.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons