1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

KHK-spelare uttagen i historisk landslagstrupp

För första gången någonsin ska det spelas officiella beachhandbollslandskamper på svensk mark. Och med i den svenska damtruppen finns bland andra Caroline Månsson från Kristianstad HK. Även de tidigare KHK-spelarna Louise Neidenström och Mikaela Johansson är uttagna.
Caroline Månsson, Louise Neidenström och Mikaela Johansson.
Foto: Tommy Svensson

Den 7 och 8 juni kommer det att bli dubbelmöte med Norge på både herr- och damsidan. Matcherna spelas i Ulricehamn och är alltså de första officiella landskamperna i Sverige.

På damsidan kommer laget att coachas av Victor Ericson och Jonas Wrang och med i truppen finns alltså tre spelare med koppling till Kristianstad HK. Caroline Månsson, som har spelat i laget den här säsongen, målvakten Louise Neidenström, som lämnade inför säsongen, och Mikaela Johansson, numera i Skara, är alla uttagna.

– De norska damerna har vi mer koll på eftersom de var på VM förra året och tog silver. De spelar en väldigt bra beachhandboll och blir en härlig utmaning, säger herrarnas förbundskapten Heléne Bernhardtz, som även varit med i uttagningsprocessen på damsidan.

För herrarna är dubbelmötena med Norge uppladdning inför sommarens EM i Polen. Damerna är däremot inte kvalificerade till EM.