Annons

Kristianstadsbladet sänder samtliga KDFF:s matcher i allsvenskan

Nu är det klart. Kristianstadsbladet sänder samtliga Kristianstads DFF:s matcher i allsvenskan.
– Vår största tv-satsning hittills, säger Jörgen Svensson, Kristianstadsbladets chefredaktör.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 15 mars 2018
Kristianstadsbladet sänder samtliga KDFF:s matcher den här säsongen – så väl hemma som borta.
Kristianstadsbladet sänder samtliga KDFF:s matcher den här säsongen – så väl hemma som borta.Foto: Bosse Nilsson

Kristianstadsbladets största engagemang hittills har varit när IFK Kristianstads matcher i Elitserien, som Handbollsligan hette tidigare, sändes. Det var före de stora tv-avtalens tid.

Gota Media, där Kristianstadsbladet ingår, storsatsar på damallsvenskan och kommer att visa 60 matcher under den kommande säsongen.

Annons

När Växjö DFF och IFK Kalmar tog klivet upp i allsvenskan fick Gota Media plötsligt tre lag från spridningsområdet i högsta serien, där Kristianstads DFF redan fanns på plats.

– Kristianstads DFF har rest sig efter några tuffa säsonger, både på plan och ekonomiskt, och när de gasar på och och siktar på medalj vill vi också hänga på. Det känns fantastiskt bra att kunna ge våra prenumeranter möjlighet att följa matcherna både hemma och borta under hela säsongen, säger Jörgen Svensson.

Uppgörelsen innebär att Gota Medias tidningar, Barometern-OT, Smålandsposten och Kristianstadsbladet, kommer att sända lagens samtliga matcher under säsongen, totalt 60 stycken. Matcherna produceras i samarbete med plattformen Damallsvenskan.tv och visas för tidningarnas prenumeranter.

– Det här är ytterligare en sak där vi adderar innehåll och värde till prenumerationerna, säger Jörgen Svensson.

– Vi har sett ett ökat intresse för damfotbollen och nu kommer vi att kunna visa matcher med flera av världens bästa spelare. På det här sättet tar vi bevakningen till i ny nivå, säger Jörgen Svensson.

En satsning som naturligtvis välkomnas av Kent Angergård, ordförande i KDFF.

– Det är otroligt positivt. Detta blir ett utmärkt komplement till den satsning som SVT gör på damallsvenskan och förstärker den positiva bild som finns runt serien.

Och du står fast vid att ni ska vara med och slåss om medaljerna i år?

– Absolut. Vi var femma 2017 och vi är redo att ta ett kliv till i år, säger Kent Angergård, som upplever att klubben är inne i ett positivt flöde.

– Er satsning att sända alla våra matcher förstärker förstås den bilden.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons