Annons

Mindre planer för unga i hockeyn

Ishockey • Publicerad 28 maj 2020
Färre spelare och mindre planer ska ge tekniskt skickliga ishockeyspelare. Arkivbild.
Färre spelare och mindre planer ska ge tekniskt skickliga ishockeyspelare. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svenska ishockeyspelare ska bli mer tekniskt skickliga och bättre problemlösare på isen. Därför inför Svenska ishockeyförbundet nya spelformer för barn och unga upp till tolv år. Sju distrikt ska i vinter testa att spela efter de anpassade spelformerna på mindre ytor.

Det ska spelas med tre utespelare per lag på ytor som är en sjättedelsplan för U8-lag, en fjärdedelsplan för U10 och en tredjedelsplan för U12.

Annons

"Jag skulle vilja säga att äntligen låter vi barnen spela riktig hockey med deras bästa för ögonen, både sett till glädje, utveckling och lärande. Vill vi bli ännu bättre på spelarutveckling i Sverige måste vi ha ett öppet sinne inför vad som är bäst i olika skeden av en hockeykarriär", säger Anders Wahlström, barn- och ungdomsansvarig i Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande.

En pilotstudie visade att de nya spelformerna gav fler skott, närkamper och hockeyaktioner per spelare, jämfört med spel med fem utespelare och helplan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons