Annons

Nations Cup i dressyr ställs in

Ridsport • Publicerad 29 april 2020
Det svenska laget firar segern i Nations Cup i Falsterbo i somras. Årets lagtävling ställs in på grund av coronapandemin. Arkivbild.
Det svenska laget firar segern i Nations Cup i Falsterbo i somras. Årets lagtävling ställs in på grund av coronapandemin. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Inget OS, inga tävlingar under våren och förmodligen ytterst få under sommaren. Ridsportens elitryttare har drabbats hårt av coronapandemin.

Här är ännu en motgång för dressyrryttarna:

Annons

Årets Nations Cup ställs in som en konsekvens av att alla deltävlingar utom en har ställt in på grund av viruskrisen. Falsterbo i juli stretar emot, men mycket talar för att 100-årsjubileumet också ställs in.

Det svenska dressyrlandslaget, trea i EM i Rotterdam, vann nationstävlingen i just Falsterbo förra sommaren.

Men blir det tävlingar där i juli utgår Nations Cup.

Inernationella ridsportförbundet meddelar att alla internationella lagtävlingar i dressyr ska prioriteras när tävlandet väl kommer igång. Det för att ryttarna ska ha bästa möjliga chans att förbereda sig inför OS i Tokyo 2021. Det skriver ridsport.se

Hoppningens lagtävling har sedan tidigare beslutat att kvalmomentet stryks och att samtliga nationer får delta i den planerade finalen i Barcelona i oktober.

Fälttävlan hoppas kunna genomföra flera tävlingar i höst. Många ekipage behöver fortfarande kvalificerande resultat inför OS.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons