Annons

Plan klubbad: Damernas premiär slutet av juni

Fotboll • Publicerad 19 maj 2020
Kan damallsvenskan sparka i gång i slutet av juni? Det är i alla fall planen. Arkivbild.
Kan damallsvenskan sparka i gång i slutet av juni? Det är i alla fall planen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Damallsvenskan vill få till säsongspremiären i slutet av juni. Fotbollsförbundet går på den linjen. Krishanteringsgruppen skjuter på den planerade damallsvenska starten till 27–28 juni.

Förbundsstyrelsen klubbade förslaget på tisdagen – men om det verkligen kan bli spel i juni hänger helt och hållet på om Folkhälsomyndigheten ger sin tillåtelse.

Annons

Tidigare var målet att komma i gång i månadsskiftet maj–juni.

Under ordförandemötet i söndags kom klubbarna överens om att flyttar fram den planerade säsongspremiären en månad. Klubbarna vill ha minst tre veckor av förberedelser på sig innan det blir skarpt läge.

– Det här är för att ha något att förhålla sig till. Det är en ganska stor organisation att få i gång ett ligaspel och därför behöver vi några hållpunkter för att kunna hantera det, sade Annika Grälls, ordförande för Elitfotboll dam, till TT i måndags.

Planerad seriestart för Elitettan ligger kvar vid 13-14 juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons