Annons

Schweizisk poängspruta till Leksand

Ishockey • Publicerad 29 maj 2020
Schweiziskan Dominique Rüegg, här i en match mot Sverige under OS i Pyeongchang 2018, är klar för Leksand. Arkivbild.
Schweiziskan Dominique Rüegg, här i en match mot Sverige under OS i Pyeongchang 2018, är klar för Leksand. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dominique Rüegg gjorde 45 poäng på 19 matcher och vann poängligan i den schweiziska högstaligan den senaste hockeysäsongen. Nu är den 24-åriga schweiziska landslagsforwarden klar för spel i SDHL och Leksand.

"Vi har letat efter spelare som kan tillföra spets till oss, och det kan Dominique göra. Hon har tuffheten och målsinnet för att kunna vara ett stort besvär för många försvar och målvakter i SDHL", säger Leksands tränare Lars Stenmark i ett pressmeddelande.

Annons

Rüegg, som ansluter från Zürich Lions, har spelat fyra VM och ett OS för Schweiz. Hon har skrivit på ett ettårskontrakt med Leksand.

"Sverige har den bästa ligan i Europa och jag vet att Leksand är en klubb med väldigt stark tradition, så jag ser verkligen fram emot utmaningen", säger Rüegg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons