Annons

Siriusspelarens drama: "Glad att jag lever"

Siriusspelaren Simon Gefvert hittades avsvimmad i hemmet och fördes till sjukhus efter att ha fått hjärt-lungräddning.
Fotboll • Publicerad 23 maj 2020

Det var i måndags som nyförvärvet i allsvenska fotbollslaget Sirius gjorde en andningsövning i hemmet när han svimmade.

– Min flickvän hittade mig, inte livlös kanske, men helt blå i ansiktet och jättespänd i kroppen som en form av kramp. Hon ringde ambulans och gjorde hjärt-lungräddning i åtta, nio minuter. Samtidigt som hon skulle möta ambulansen så vaknade jag och efter halva tiden ungefär märkte hon att jag började röra på mig igen, berättar 23-åringen.

Annons

Han fördes till sjukhus där han fått göra datortomografi, blodprov och flera ultraljud på hjärtat bland annat.

– De kunde säga att det inte var någon skada på hjärnan efter alla undersökningar.

I fredags fick han lämna sjukhuset och exakt vad som hänt är fortfarande oklart. Gefvert har fått en mätare inopererad som ska mäta hans hjärtslag den kommande månaden för att utesluta hjärtsvikt. Han har fått totalt fotbollsförbud under tiden, men läkarna tror att han kommer att komma tillbaka till fotbollen.

– Det hade kunnat sluta sämre än det gjorde. Det är läskigt och jobbigt, men förr eller senare kommer man kunna komma tillbaka. Det är klart att man är påverkad mentalt och fysiskt, men jag mår bra efter omständigheterna. Jag är glad att jag lever och att det inte var något värre som hände med hjärnan till exempel, säger Gefvert.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons