Annons

Skickade B-laget till CL: "Det är ett skämt"

Slutspelsmatch i Champions League och i bundesliga – på samma dag. Rhein-Neckar Löwen tvingades skicka sitt B-lag till sin åttondelsfinal i Europahandbollen.
– Katastrof. Pinsamt för vår sport. Det är ett skämt, säger den svenske Flensburgsspelaren Hampus Wanne.
Handboll • Publicerad 25 mars 2018
Hampus Wanne.
Hampus Wanne.Foto: Bosse Nilsson

Den tyska bundesligaledaren Rhein-Neckar Löwen valde att skicka sitt B-lag till den första åttondelsfinalmatchen borta mot polska Kielce, som vann med 41–17. Orsaken? Det tyska laget hade samma dag en viktig ligamatch mot Kiel.

– Jag förstår ändå Champions League. De har lagt matcherna långt innan (två år) och samtidigt finns det så olika tv-avtal att de polska och ungerska lagen bara kan spela på helgerna, säger den svenske Flensburgsspelaren och landslagsspelaren Jim Gottfridsson efter bortasegern (26–22) i Champions League mot Kristianstad.

Annons

Landslagskompisen och klubbkamraten Hampus Wanne skräder inte orden över den märkliga krocken.

– De som har hand om det skämmer ut sig själva och skämmer ut sporten, säger Wanne.

Han förstår att Rhein-Neckar Löwen valde att prioritera bundesligamatchen mot Kiel.

– Absolut. Vad ska de göra? Det blir ju också ett "statement". De ska spela två matcher i två olika länder på samma dag. Hade det varit i fotboll hade det aldrig hänt. Det blir en pajasgrej – då behöver vi inte ha Champions League över huvud taget. De får bara hitta en lösning. Det är en åttondelsfinal och man ska behöva skicka ett B-lag, säger Hampus Wanne.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons