Annons

Storklubbar spelar för coronaoffer

Fotboll • Publicerad 19 maj 2020
Bayern München hjälper till och samlar in pengar till italiensk och spansk sjukvård. Arkivbild.
Bayern München hjälper till och samlar in pengar till italiensk och spansk sjukvård. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Storlagen Real Madrid, Inter och Bayern München ska nästa år spela en miniturnering i fotboll för att samla in pengar till sjukvården i Italien och Spanien.

Matcherna ska spelas på respektive lags hemmaplan.

Annons

Tyskland, som klarat coronakrisen bra jämfört med många andra europeiska länder, får inte del av pengarna.

"FC Bayern ser sitt bidrag som en symbol för att stödja ett enat Europa där alla tar ansvar för varandra", skriver den tyska klubben i pressmeddelandet.

Dess ordförande Karl-Heinz Rummenigge tillägger:

"Trots all uppoffring och alla problem har vi i Tyskland har vi kanske tur att vårt sjukvårdssystem visats sig vara uthålligt i denna kris. Men vi ser hemska bilder från Italien och Spanien, länder som är bland de hårdast drabbade i Europa av pandemin".

I München ska Bayern möta Real Madrid. Den spanska storklubben möter Inter på hemmaplan och Inter tar emot Bayern München i Milano.

Datum för matcherna är ännu inte bestämt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons