Annons

Tidigare sprintstjärna blir Johaugs tränare

Skidor • Publicerad 20 maj 2020
Ola Vigen Hattestad tar med sig sonen Ludvig och hustrun Katja Visnar till Norge, där han ska bli ny landslagstränare för de norska längddamerna. Arkivbild.
Ola Vigen Hattestad tar med sig sonen Ludvig och hustrun Katja Visnar till Norge, där han ska bli ny landslagstränare för de norska längddamerna. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Ola Vigen Hattestad, OS-guldmedaljör i sprint 2014, blir ny landslagstränare för de norska längddamerna, uppger det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

38-åringen gjorde 15 världscupssäsonger och vann utöver OS-guldet också två VM-guld i sprint (ett individuellt och ett i lagsprint) innan han lade av 2018.

Annons

Hattestad har de senaste två åren varit landslagstränare för Slovenien, där en av åkarna har varit hans fru Katja Visnar. Hon meddelade häromdagen att hon lägger ner sin aktiva karriär, och nu lämnar också Ola Vigen Hattestad det slovenska laget för att jobba under norska huvudtränaren Ole Morten Iversen.

"Den här möjligheten kunde jag inte låta gå mig förbi", säger Ola Vigen Hattestad i ett pressmeddelande.

"Jag hoppas att jag kan bidra med min sprintkompetens och fortsätta med det fina arbete som redan har byggts upp i laget."

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons