Annons

Tränade Atalanta trots coronasymptom

Tränaren Gian Piero Gasperini ledde sitt Atalanta i Champions League-matchen mot Valencia, trots att han hade symptom på covid-19.
Fotboll • Publicerad 1 juni 2020
Atalantas Gian Piero Gasperini mådde inte bra i Valencia. "Jag hade inte feber, men det kändes som att jag hade det", säger han till La Gazzetta dello Sport.
Atalantas Gian Piero Gasperini mådde inte bra i Valencia. "Jag hade inte feber, men det kändes som att jag hade det", säger han till La Gazzetta dello Sport.Foto: UEFA/AP/TT

Gian Piero Gasperini var på plats vid sidlinjen den 10 mars när de båda lagen möttes.

– Jag var rädd. Dagen före matchen var jag sjuk och samma eftermiddag kände jag mig sämre. Jag sov dåligt de kommande två nätterna, säger han till den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport.

Annons

Efter matchen isolerade Gasperini sig i tre veckor på Atalantas träningsanläggning. Ett senare antikroppstest bekräftade att han hade varit smittad med det nya coronaviruset.

Matchen, som var ett returmöte, spelades utan publik. Valencia säger i ett uttalande att man är förvånad över att Gasperini inte vidtog förebyggande åtgärder.

"Sådant agerande, om så var fallet, skulle ha utsatt flertalet personer för risk under resan till – och vistelsen i – Valencia", skriver den spanska klubben.

Det första mötet mellan klubbarna sågs av 40 000 besökare i San Siro i Milano, vilket tros ha lett till att många smittades i Spanien och Italien. Staden Bergamos borgmästare Giorgio Gori beskrev senare den matchen som en biologisk bomb.

Atalanta vann dubbelmötet mot Valencia med totalt 8–4. En vecka efter sista mötet meddelade Valencia att en dryg tredjedel av truppen och personalen hade testat positivt för det nya coronaviruset.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons