Annons

Troligen inget EM i ridsport nästa år

OS-flytten ett år framåt i tiden lär gå ut över ryttar-EM i Budapest.
Förslaget från det Internationella ridsportförbundet är att EM inte genomförs nästa år.
Ridsport • Publicerad 21 april 2020
De svenska dressyrlaget (Juliette Ramel, Antonia Ramel, Patrik Kittel, Therese Nilshagen samt förbundskapten Bo Jenå) tog brons i Rotterdam i augusti förra året. Med stor sannolikhet ställs EM i Budapest nästa år in. Arkivbild.
De svenska dressyrlaget (Juliette Ramel, Antonia Ramel, Patrik Kittel, Therese Nilshagen samt förbundskapten Bo Jenå) tog brons i Rotterdam i augusti förra året. Med stor sannolikhet ställs EM i Budapest nästa år in. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Mästerskapet i Ungern – med bland annat hoppning och dressyr på programmet – skulle enligt den ursprungliga tävlingskalendern ha avgjorts i augusti nästa år.

Men inget är längre som det var inom ridsporten.

Annons

I och med OS-flytten ses det inte som möjligt att genomföra ett EM väldigt kort inpå tävlingarna i Tokyo.

– Det handlar om bara en vecka. Kan eller ska EM flyttas? Har arrangörerna råd med tanke på situationen i världen. Det är många frågor. Inget är officiellt än, men min magkänsla är att det inte blir något EM nästa år, säger Ankarcrona.

Frågan är då om EM ställs in. Redan 2022 väntar VM i Herning, Danmark.

– Det blir många följdfrågor. Det finns rätt mycket att ta tag i, säger Ankarcrona.

Han har heller ingen aning om när årets säsong kan komma igång eller när han kan samla sitt landslag igen.

– Jag skulle gärna köra igång med lite tävlingsriktade träningar med ryttarna men vi får inte göra det just nu. Ridsportförbundet har satt stopp fram till den 31 maj såvida inte Folkhälsomyndigheten säger något annat.

TT: När vågar du tro att det blir tävlingar igen?

– Vi vet inte när vi kommer igång igen, men min förhoppning är att det kan bli några bra internationella tävlingar under utomhussäsongen som håller på fram till oktober. Det troliga är att de nationella tävlingarna kommer igång lite tidigare.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons